Новомосковський хореографічний колектив «Грація» провів запальний звітній концерт

2 червня біля Новомосковського міського Будинку культури ім. Олеся Гончара один з кращих художніх колективів міста, зразковий хореографічний колектив сучасного танцю «Грація» провів звітній концерт «Країна дитячих мрій» присвячений Дню захисту дітей.

Зразковий хореографічний колектив сучасного танцю «Грація» добре відомий не тільки в Новомосковську, а й далеко за межами Дніпропетровської області.

Сам же колектив працює з 1987 року під керівництвом Олени Григорівни Балди та є постійним учасником всіх міських заходів, що проводяться Управлінням культури, молоді, національностей і релігій та Новомосковським міським Будинком культури ім. Олеся Гончара. У 2002 році колективу було присвоєно почесне звання «Зразковий», а у 2005, 2008, 2011, 2014 та 2017 роках звання було підтверджено.

Щорічно учасники колективу «Грація» проводять звітні концерти, аби представити увазі присутніх свої найкращі номери, розповісти про здобутки та просто подарувати незабутні враження усім гостям свята.

В цьому році учасники колективу зі своїм незмінним керівником Оленою Балдою запросили на свято Народного депутата України від 38-го округу Вадима Нестеренко, який завжди підтримує добрі ініціативи молодого покоління Новомосковщини, допомагає вокальним та хореографічним колективам міста, надає фінансову підтримку спортивним організаціям та багато ін.

На превеликий жаль, через справи, Вадим Григорович не зміг особисто відвідати свято, але подарунок колективу все ж таки приготував.

«Сьогодні зразковий хореографічний колектив сучасного танцю «Грація» звітує перед батьками, друзями та всіма гостями свята про свої досягнення, та показує чому ж вони навчились за цей рік… Ми всі чудово розуміємо, що за кожним витонченим рухом, за кожним поставленим танцювальним номером стоїть щоденна наполеглива праця.  Праця керівників, учасників колективу та батьків, адже тут потрібно мати не лише музичний слух чи почуття краси, але й докладати чимало фізичних зусиль. Окрім того, така щоденна праця потребує чималих фінансових затрат. Саме тому народний депутат України Вадим Григорович Нестеренко  не залишив без уваги цю визначну подію та з радістю відгукнувся на потреби даного колективу. І тому, сьогодні, я маю велику честь передати всім учасникам «Грації» щирі привітання від народного депутата, а також передати подарунковий сертифікат з коштами на придбання того що вам потрібно, а саме − гімнастичного мату», - зазначив у промові начальник Управління культури, молоді, національностей і релігій Віктор Шаликін.

Після офіційно вступної частини з промовами та привітаннями присутнім на святі були представлені чудові, яскраві, запальні та неперевершені танцювальні номери від самих винуватців свята.

Вже більше 30 років колектив працює в напрямках народно-сценічної та сучасної хореографії. Виховання художнього смаку, культури, знайомство з хореографічним мистецтвом, розвиток творчих здібностей дітей – головна мета роботи. З колективом працюють справжні фахівці, великі ентузіасти, досвідчені педагоги: керівник колективу – Балда Олена Григорівна та художній керівник – Сіренко Юлія Олександрівна. За час існування колективу, педагогам вдалося створити стабільний дитячий колектив, який налічує трохи більше 100 вихованців віком від 5-ти до 18-ти років. Високий рівень виконавської майстерності вихованців та постановочної роботи педагогів дають змогу урізноманітнити репертуар цікавими хореографічними творами. Керівники з великою відповідальністю та особливим  відношенням підходять до створення концертних номерів. Кожен має тему, ідею, несе їх в суспільство. За кошти батьків створюються різноманітні, яскраві костюми для кожного учасника колективу окремо.

З 1987 року за історію існування зразкового колективу  сучасного танцю «Грація» навчались мистецтву танцю майже 1500 учасників, багато з яких отримали професійну хореографічну освіту та працюють у багатьох країнах світу.

Щорічно колектив приймає участь у обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалях-конкурсах, де завжди отримує призові місця.

На звітному концерті увазі присутніх були представлені яскраві та вражаючі хореографічні номери. Кожен з учасників колективу, від 5-ти до 18-ти років,  виклався на повну, аби довести свою талановитість та неповторність.

Зразковий хореографічний колектив сучасного танцю «Грація» самобутній та яскравий колектив. І по завершенню кожного з номерів керівник колективу – Балда Олена Григорівна вручала дітлахам пам’ятні медалі «За досягнення та творчі успіхи колективу».

Після завершення святкового концерту всі учасники колективу «Грація» під гучні оплески вийшли на сцену, після чого присутні на святі рідні, друзі та гості просто «засипали» юних артистів квітами, поцілунками та обіймами.