На Дніпропетровщині майже 182 тис отримувачів субсидії: що змінилося у правилах її призначення

На Дніпропетровщині 182 тис родин отримують субсидії. Та це число може збільшитися завдяки змінам у правилах її призначення. Про це розповіли під час брифінгу в обласній військовій адміністрації. 

Розрахунок субсидій почнуть з 15 жовтня. Виплати здійснюватиме Пенсійний фонд.

«На громадян це ніяк не вплине. Гроші як заходили на особові рахунки людей, або через «Укрпошту», так буде і надалі. Це виключно реформа адмінресурсу. Вона стосується працівників, які виконують нарахування та виплату»,  роз’яснила начальник відділу пільг та субсидій департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Олександра Довидовська. 

Ще одна зміна – доходи претендента на субсидію. До уваги братимуть ті, що люди мають під час війни.

«Саме у цей період громадяни опинилися у більш складних умовах, – пояснила Олександра Довидовська.  Також при призначенні житлової субсидії не будуть враховуватися виплати переселенців та компенсації за надання їм житла за програмою «Прихисток». Ще одна категорія – люди, котрі під час війни втратили роботу. Дохід, спираючись на який їм призначатимуть субсидію, – це виплата по безробіттю».

Не впливатиме на призначення субсидії й заборгованість за житлово-комунальні послуги. Щоправда, та, яка виникла під час війни.