На Дніпропетровщині з 1 червня дозволили відкрити навчальні заклади, спортзали та залізничні перевезення

З 1 червня в області дозволили роботу ДЮСШ, спортивних залів та фітнес-центрів. Учні професійно-технічних закладів та вишів зможуть пройти атестацію, а науковці – захистити дисертації. Дозволили відновити перевезення регіональним та міжрегіональним залізничним транспортом. Все – згідно з рішенням Обласної комісії ТЕБ і НС. Про це сповістив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

«Наразі в регіоні маємо сприятливу епідемічну ситуацію, яка дозволяє запровадити подальші послаблення карантину. Черговим рішенням Обласної комісії ТЕБ і НС дозволили з 1 червня відновити заняття в освітніх закладах невеличкими групами, навчальні тренування у ДЮСШ, роботу спортзалів та фітнес-центрів. Також з наступного понеділка в області відновлять пасажирські перевезення залізничним транспортом», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Усі послаблення відбуватимуться за умови дотримання суворих протиепідемічних та санітарних норм, підкреслив очільник області.

Фітнес-центри та спортивні зали працюватимуть за умови одночасного перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв м.

Групові заняття і в спортзалах, і в навчальних закладах проводитимуться з обмеженням кількості учасників до 10 людей.

У пасажирських вагонах дозволять заповнювати лише місця для сидіння. А якщо потяг рухатиметься транзитом через регіон, в якому не діють послаблення, такі місця заповнюватимуться лише наполовину. При цьому посадки пасажирів у транзитному регіоні не здійснюватимуться.

В Україні карантин діятиме до 22 червня. За останній тиждень в області вже послабили деякі обмеження. Зокрема, відкрили дитсадки та відновили автобусні перевезення.