Мер Новомосковська розповів про ситуацію у місті на ранок 4 липня

Доброго ранку, ми з Новомосковська!

У місті, попри тривоги, спокійно. Дякуємо ЗСУ!

Найближча до нас лінія фронту на криворізькому напрямку відсунута на більш ніж 50 км. Але російські окупанти продовжують системні обстріли населених пунктів у Криворізькому районі з усіх видів реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії – на щастя, цієї доби ніхто не постраждав.

Ворожих військ на території Дніпропетровщини немає.

Увечері над нашою областю сили ППО збили черговий – уже 10-й - ворожий безпілотник.

Порядок на вулицях міста підтримують наші поліцейські, які сьогодні відзначають День Національної поліції України. З початком збройної агресії росії проти України поліцейські відіграють ще більш важливу, ніж за мирного життя, роль у нашому житті - не лише стежать за порядком і борються зі злочинністю, а й допомагають евакуйовувати жителів з тих регіонів, де ведуться бойові дії, виявляють диверсантів та колаборантів, розслідують численні військові злочини окупантів, займаються пошуками зниклих людей. Щира вам подяка за вашу невтомну службу! Зі святом!

Знаковий день для нашої держави – сьогодні в Швейцарії пройде міжнародна конференція, на якій обговорюватимуть план відновлення України. Цієї події б не було, якби світ не вірив у перемогу України. Правда і сила на нашому боці! Україна обов’язково переможе!

Навколо Новомосковська вже кілька днів поспіль горить сухостій. Це шкодить довкіллю і здоров’ю громадян. І кількість пожеж невпинно зростає. Рятувальники звертаються до свідомості громадян, адже більшість загорянь виникає з вини людей - через умисні підпали, необережне поводження з вогнем та нехтування правилами протипожежної безпеки. Через сонячну та вітряну погоду, яка зараз панує на території області, найменші осередки за лічені хвилини набувають величезних масштабів, з легкістю перекидаються на житловий сектор, лісові масиви та поля, де вже достигає врожай.

Будьмо відповідальними. Не випалюйте суху траву та сміття на присадибних ділянках, не кидайте недопалки в траву. Помітили займання - негайно телефонуйте «101».

Гарних нам новин з фронту!

Вдалого початку робочого тижня.

Все буде добре🇺🇦