У Новомосковському відділі поліції розпочато досудове розслідування за фактом перешкоджання журналістській діяльності

3 липня близько 11 години до Новомосковського відділу поліції звернулися журналісти телеканалу «Самарь Медіа», які повідомили, що під час репортажу у міській лікарні на оператора та журналіста здійснено напад одним із профільних лікарів закладу, в наслідок якого з рук журналіста був вирваний мікрофон.

За узгодженням з місцевою прокуратурою, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів)

Санкція статті карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

ШОК! Напад на журналістів

Шокуюча новина днями сколихнула Новомосковськ. 28 червня обірвалося життя 24-річного Влада Кравченка. Його на вулиці, посеред білого дня, застрелили. Друзі та рідні хлопця в шоці та обіцяють - не дадуть зам'яти справу. Сьогодні вони вирушили за правдою до лікарні і запросили з собою нашу знімальну групу. Однак, виїхавши на зйомку, ми аж ніяк не чекали, що психіатр, на лікуванні в котрої був обвинувачений у вбивстві, почне нападати на знімальну групу, вихоплювати мікрофон та бити по камері. Подробиці події у сюжеті.#новини #пульсновини #пульс #новомосковськ #nmsk #нмск #samar #samarmedia #samartv #самарьмедіа #самарьтв

Опубліковано Самарь Медиа Пʼятниця, 3 липня 2020 р.

 

Одночасно слідчими організовано досудове розслідування ще двох кримінальних проваджень. А саме кримінального провадження за фактом погроз працівникам лікарняного закладу, внесеного до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.129 Кримінального Кодексу України. Та кримінального провадження за фактом пошкодження внаслідок конфлікту майна, внесеного до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.194 Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до позбавлення волі до 3-х років. Наразі вивчаються всі обставини події. Досудове розслідування триває.