Дітлахів Новомосковська навчали правилам поводження у надзвичайних ситуаціях під час літніх канікул

25-го травня поточного року в рамках заходів «Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності» інспекторським складом Новомосковського міськрайонного відділу разом з вогнеборцями 31-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області з метою запобігання травмування та загибелі дітей в умовах надзвичайних ситуацій (подій), проведено урок з безпеки життєдіяльності щодо удосконалення знань, умінь і навичок поводження у надзвичайних ситуаціях під час літніх канікул  в «Закладі загальної середньої освіти № 4» розташованого по вулиці Сучкова в м.Новомосковськ.

В ході профілактичного заходу співробітники ДСНС нагадали дітям основні заходи безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів, правила пожежної безпеки в побуті,  в природних екосистемах, біля водойм та на воді і т.д. Застерегли завжди пам`ятати елементарні правила безпеки переходу вулиць і доріг, не розпалювати вогнища і кидати в вогонь легкозаймисті рідини. Порадили обережно користуватися електричними побутовими приладами: телевізором, праскою, холодильником тощо.

Нагадали, що у разі виникнення небезпеки потрібно негайно телефонувати до Служби порятунку за номером «101».

По завершенню заходу співробітники ДСНС побажали дітям міцного здоров'я, успіхів, радісного, змістовного та безпечного відпочинку під час літніх канікул.

Проведення таких заходів мають на меті не лише популяризацію знань з безпеки життєдіяльності та здорового способу життя, а й навчання умінню прогнозувати небезпечні ситуації та знаходити правильні рішення щодо безпечного виходу з цих ситуацій.