До Новомосковського суду на День відкритих дверей завітали студенти кооперативного коледжу

Підтримуючи традиції гостинності, Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області вкотре відкрив двері для студентської молоді. Про це на своєму сайті повідомила прес-служба Новомосковського міськрайонного суду.

Цього разу, 27 травня  2019 року, на день відкритих дверей до суду завітали студенти третього курсу юридичного факультету Новомосковського кооперативного коледжу економіки та права ім. С. В. Литвиненка.

Керівник апарату суду Анна Кравченко розповіла студентам про історію створення Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області, функції судової влади та завдання, які постають перед судом і суддями, переваги "електронного суду", який наразі запроваджується в національному судочинстві, та досвід його використання, європейські стандарти здійснення судочинства, відкритість суду та його комунікація з громадськістю і засобами масової інформації.

Заступник керівника апарату суду Олена Пластун провела  екскурсію  в приміщенні суду. Відвідувачі побачили зали судових засідань, кабінети суддів та помічників. Дізналися про роботу канцелярій суду та архіву.

День відкритих дверей в  Новомосковському міськрайонному суді Дніпропетровської області надає  можливості отримати позитивні враження, сформувати власну точку зору про судову систему, змінити свою думку про роботу суду на кращу, а для студентів це не лише заходи правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливість ознайомлення з професією.