В Новомосковській центральній міській лікарні пройшла чергова медрада

Чергова медична рада в КЗ «Новомосковська центральна міська лікарня» була присвячена роботі госпрозрахункового відділення.

В травні 2018 року після звіту в.о. головного лікаря Юркової О.Ю. виконком признав організацію роботи цього відділення незадовільною, висловив ряд зауважень та пропозицій по їх усуненню.

На сьогодні розроблено положення про госпрозрахункове відділення, відкореговано штатний роспис – скорочена штатна чисельність з 19,5 до 9,5 посад. Це дозволило зменшити витрати на утримання, обгрунтувати навантаження для кожної посади та ії доцільність у структурі госпрозрахункового відділення. Введено посаду завідувача, який пройшов підготовку на курсах профпатології, як це вимагає законодавство та проведено розрахунок калькуляції на платні послуги відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 року №1138.

За 12 місяців роботи отримано плати за проведення медичних оглядів в сумі 1 млн. 219,7 тис.грн., в т.ч. за 6 місяців роботи в оновленому складі 918,7 тис.грн. Додатково лікарня отримала 428,5 тис.грн., які будуть використані на придбання медичного обладнання та проведення ремонту. Але основним завданням госпрозрахункового відділення є проведення медичних оглядів. Головним здобутком роботи відділення стало зростання показника виявлення та реєстрації захворювань під час медичних оглядів. Тобто, виключено формальний підхід до проведення медоглядів.