Вічна пам’ять і слава захиснику батьківщини Роману Селіхову

"Хочу висловити щирі слова співчуття Павлу Селіхову у зв’язку з загибеллю на бойовому посту в зоні АТО його сина Романа Селіхова. Це непоправна втрата, тож я розумію, що ніякі слова розради не зможуть заглушити біль рідних і близьких Романа, його бойових побратимів.

Я добре знаю цю сім’ю захисників Батьківщини Селіхових. Знаю, що професію військових кожне покоління родини обирало усвідомлено, даючи присягу Батьківщині захищати її до останнього подиху, до останньої краплі крові. На жаль днями в районі «Світлодарської дуги» на Донбасі саме так і сталося. Роман Селіхов загинув під час виконання бойового завдання, підірвався на ворожій міні. Я точно знаю й хочу сказати, що Павло Селіхов теж рвався на фронт, звертався до командування з рапортом, але його навіть з огляду на величезний досвід офіцера не взяли за віком. Замість батька на передову пішов син, відмовляючись від усіх пропозицій про переведення в тилові частини. Сім’я бойових офіцерів Селіхових віддала свій тяжкий борг незалежній Україні.

Ви знаєте, мені сьогодні особливо боляче згадувати, як якісь псевдо-патріоти кілька років поспіль гнобили та ображали Павла Селіхова, як бризкали слиною і звинувачували українських патріотів-офіцерів у різній нісенітниці, у «роботі на Москву». Ми всі пам’ятаємо, що тоді творили в Новомосковській РДА, очолюваній Селіховим, «словесні патріоти» Денисенко та Корбан. Час усе розставив на свої місця, і тепер наочно видно, хто патріот, а хто клоун і негідник. Патріоти на передовій кладуть свої життя на захист Батьківщини, клоуни відсиджуються за кордоном або у своїх теплих кабінетах. Справжні герої та патріоти живуть серед нас, працюють, служать у ЗСУ. Вони не кричать на кожному розі патріотичні гасла, вони мовчки і з істинною гідністю захищають Україну від ворога, віддають свої життя за свободу й незалежність Батьківщини. Вічна пам’ять цим героям, справжнім захисникам і патріотам України. Вічна слава й пам’ять Роману Селіхову, який загинув, захищаючи кордони незалежної України.

Я твердо обіцяю, що зроблю все від мене залежне, щоби життя й подвиг Романа Селіхова не були забуті, щоби вони були увічнені та залишилися в пам’яті наступних поколінь. Люди повинні вчитися патріотизму не зі слів заїжджих агітаторів, а на прикладах життя справжніх героїв, серед яких був і назавжди залишиться Роман Селіхов".

Народний депутат України Вадим НЕСТЕРЕНКО

Як це було…

Роман Селіхов загинув 10-го листопада на Донбасі, у районі Світлодарської дуги. Разом зі своїм побратимом, підірвався на російській міні під час переслідування диверсійно-розвідувальної групи російських найманців.

Ось що пише на своїй сторінці Фейсбук його батько, полковник запасу Збройних Сил України, екс-голова Новомосковської районної адміністрації, Павло Іванович Селіхов: «Мій син із перших днів російської агресії добровільно пішов на захист України, і робив це героїчно. Він неодноразово був у безпосередньому зіткненні з російськими військовими, деяких полонив — і вони йому нарікали, що не винні, їм наказали!.. Росіяни, який мир ви прийшли захищати, спираючись на бандитів? Путін, прочитай або нехай тобі донесуть — ТИ ВОРОГ УСІХ УКРАЇНЦІВ І МІЙ ОСОБИСТИЙ ВОРОГ, і прийде час, коли будеш відповідати перед міжнародним судом!!! Героям Слава і вічна пам’ять!!!».