Відбулась чергова сесія Новомосковської міськради та засідання виконкому

30 березня 2021 року у  великій залі Новомосковської міської ради зібрались депутати, представники місцевої влади, директори та представники комунальних, та держустанов міста, а також представники ЗМІ на чергову VIІI сесію VIIІ скликання. Через карантинні обмеження для громадськості міста вхід до міськради був обмежений.

На сесію зареєструвалися 28 з 38 депутатів. Сам же порядок денний складався із 147 питань.

На початку засідання депутати розглянули 21 питання, які стосувались бюджетної сфери, питання житлово-комунального господарства, питання культури і спорту, освіти та соціального захисту.

Зрештою це були наступні проекти рішення: про припинення повноважень депутата міськради від ПП «Слуга Народу» Алєксєйченка С.В.; внесення змін до рішень та проектів Новомосковської міської ради; про взяття кредиту в 70 мільйонів гривень на ремонти доріг; затвердження регламенту однієї із комісій; затвердження положень про виконавчі органи міської ради; зміни у програмі фізичної культури та спорту;  затвердження статуту Новомосковської ДЮСШ; положення про стипендії перспективним спортсмена міста; перейменування центру соцслужб; ліквідації науково-методичного кабінету; прийняття двох кабінетів хімії та біології до комунальної власності міста; передачу майна з балансу одного комунального підприємства до іншого та ін..

Решта, 126 питань порядку денного стосувались затвердження проектів землеустрою, надання дозволів на розроблення технічної документації і проектів на землю, відведення земельних ділянок, відмови у наданні договорів на землю, надання згоди на відновлення меж земельної ділянки, поновлення/припинення договорів оренди та надання земельних ділянок у користування.

Наприкінці сесії також було озвучено звернення депутатів, щодо виведення із фракції  депутата міськради Шухмана М.М.. Скоріш за все, дане звернення офіційно розглянуть вже на наступній сесії.

Після засідання сесії, вже в малому залі міськради, відбулось позачергове засідання виконкому на якому розглянули три проекти рішення.

Перший проект рішення: Про внесення змін до заходів та завдань щодо забезпечення виконання «Програми соціально - економічного та культурного розвитку м. Новомосковська на 2021 рік» по управлінню житлово-комунального господарства та капітального будівництва Новомосковської міської ради на 2021 рік.

До речі, в цьому рішенні говорилось про кредитні 70 млн. гривень на ремонти 10 доріг та 7 тротуарів. Так міська влада планує провести капітальні ремонти дорожнього покриття за рахунок внутрішнього запозичення до бюджету розвитку Новомосковської міської територіальної громади за наступними адресами:

Капітальні ремонти покриття автодоріг: по вул.Паланочна від вул.Леваневського до вул.195-ої Стрілецької Дивізії ; по вул.Українська від вул.Гетьманська до вул.Паланочна; по вул.В.Ковалівка від вул.Сучкова до вул.Лікарняна; по вул.Декабристів від вул.Крайня до залізничного переїзду; по вул.Київська від вул.Декабристів до пров.Повстанський; по вул.Волгоградська від вул.Юрченка до вул.Спаська; по вул.Лікарняна від вул.В.Ковалівка до буд.№52; по вул.Юрченка від вул.Волгоградська до вул.Толстого; вул. Г.Зелінського; по вул.Калнишевського від вул.Сучкова до вул.Українська.

Капітальні ремонти тротуарів: вздовж вул.Паланочна від вул.Леваневського до вул.195-ої Стрілецької Дивізії; вздовж вул.Гетьманська від вул. 195-ої Стрілецької Дивізії до вул.Сучкова; вздовж  вул. 195-ої Стрілецької Дивізії від вул.Паланочна до вул.Гетьманська; вздовж  вул.Сучкова від вул.Гетьманська до буд №126; вздовж  вул.Українська від вул.Гетьманська  до вул.Паланочна; вздовж  вул.В.Ковалівка від вул.Сучкова до вул.Лікарняна; вздовж  вул.Лікарняна від вул.В.Ковалівка до буд №52.

Другий проект рішення: Про внесення змін до заходів та завдань щодо забезпечення виконання «Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства м. Новомосковська на 2021 – 2025 роки» по управлінню житлово-комунального господарства та капітального будівництва Новомосковської міської ради на 2021 рік;

Третій проект рішення: Про затвердження заходів та завдань щодо забезпечення виконання міської цільової програми «Сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів м. Новомосковська на 2020 – 2023 роки» на 2021 рік.

Більш детальний пререлік проектів можна переглянути на сайті Новомосковської міської ради.